Saturday, October 10, 2009

Kombinasi rawatan moden, tradisional

Oleh ZUHAYATI YAZID

Bilik terapi yang menyamankan.

BERSANTAI merehatkan badan di spa menjadi satu keperluan dominan pada masa kini khususnya bagi warga kota yang sememangnya sibuk seharian dengan pelbagai tugasan.

Kadang kala kehidupan yang semakin mencabar membebankan fikiran dan diselubungi tekanan yang meletihkan.

Apabila ini berlaku, tidak salah sekiranya meluangkan sedikit masa untuk membelai dan memanjakan tubuh yang telah dikerah bekerja sepanjang minggu.

Menawarkan hanya yang terbaik daripada ahli terapi yang betul-betul berpengalaman dan berkelayakan, kini St. Gregory di Hotel Park Royal Kuala Lumpur tampil dengan pengalaman rawatan spa yang menenangkan.

Kombinasi kaedah rawatan tradisional dan juga moden, spa ini merupakan lokasi terbaik untuk lari seketika daripada kesibukan kota.

Dengan keluasan 1,881 kaki persegi, St. Gregory Spa menampilkan persekitaran eksklusif dan mewah, hasil kombinasi mantap hiasan dalaman serta seni bina kontemporari.Lebih menarik, spa yang dilengkapi dengan lima bilik terapi, dua bilik terapi Jepun yang dikenali 'Mu Tong' serta sebuah bilik urutan kaki, turut menawarkan khidmat lain seperti rawatan muka, urut, rawatan lulur, mandian garam dan penjagaan kesihatan lain.

Salah satu pakej menarik dan ringkas di spa ini adalah urutan badan yang direka khas untuk menghilangkan sakit badan, ketegangan, masalah sendi otot serta tekanan badan.

Satu kombinasi untuk mengembalikan kecergasan badan dan minda, rawatan ini dimulakan dengan spa kaki aroma selama setengah jam dan diikuti pula dengan urutan menghilangkan tekanan ke seluruh badan.

No comments: